ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η περίοδος των γιορτών είναι για τους περισσότερους ανθρώπους μια ευκαιρία να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε, να δούμε αγαπημένα πρόσωπα, να ανταλλάξουμε δώρα και να εκφράσουμε την αγάπη μας. Όμως επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν για εκείνες τις μέρες τον προγραμματισμό των γιορτών, εκείνες τις ημέρες επικρατεί πανικός κάτι που μας δυσκολεύει και δε μας αφήνει να χαρούμε όσο γίνεται πιο ξένοιαστοι την εορταστική αυτή περίοδο. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να αρχίσουμε από τώρα να προετοιμαζόμαστε για την περίοδο αυτή και να μην τα αφήσουμε όλα τελευταία στιγμή. Κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να φροντίσουμε από νωρίς είναι:
Τα δώρα
Γύρω στις ημέρες των εορτών στην αγορά επικρατεί πανικός από κίνηση και κόσμο. Για να μην ταλαιπωρηθείτε λοιπόν εκείνες τις ημέρες, αλλά και για να πετύχετε πιθανότατα καλύτερες τιμές, καλό θα ήταν να ψάξετε από τώρα για τα δώρα που θέλετε να κάνετε.
Έξοδοι- εκδηλώσεις
Εάν σκοπεύετε να βγείτε κάπου ή να πάτε σε κάποια εκδήλωση τις ημέρες των εορτών θα πρέπει να κλείσετε από τώρα τη θέση σας γιατί αν το αφήσετε τελευταία στιγμή πιθανότατα να μην βρείτε θέση.
Εκδρομή- ταξίδι
Αν σκοπεύετε να πάτε κάποια εκδρομή ή κάποιο ταξίδι μέσα στις γιορτές, καλό θα ήταν να έχετε κλείσει πολύ νωρίτερα τα εισιτήρια και τη διαμονή σας και για να εξασφαλίσετε ότι θα βρείτε αλλά και για να εξασφαλίσετε όσο γίνεται καλύτερες τιμές. Καλό θα ήταν επίσης να ψωνίσετε και να προετοιμαστείτε για το ταξίδι από νωρίς. 
Γιορτινό τραπέζι
Αν είστε από αυτούς που θέλουν να μυρίσει το σπίτι σας κανέλα και γαρίφαλο και φτιάχνετε εορταστικά γλυκά τότε καλό θα είναι να ανατρέξετε από νωρίς στις συνταγές σας. Κάντε μια λίστα με τα υλικά, αγοράστε τα και μην αφήσετε για την τελευταία στιγμή την παρασκευή τους. Επίσης αν πρόκειται να έχετε φιλοξενούμενους για τις γιορτές ή καλεσμένους για τραπέζι τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε το μενού για εκείνες τις ημέρες. Κάνοντας ένα καλό πλάνο θα μπορέσετε να κάνετε τη λίστα για τα ψώνια αλλά και τις αγορές σας και να μην αγχωθείτε την τελευταία στιγμή. 
Προετοιμασία σπιτιού και Στόλισμα
Μέχρι να έρθουν οι ημέρες των γιορτών, καλό θα ήταν το σπίτι μας να είναι όσο γίνεται πιο καθαρό, τακτοποιημένο και ζεστό. Πέρα από την καθαριότητα και την τακτοποίηση, φροντίστε να έχετε κάνει λίγο πιο «χειμωνιάτικο» το σπίτι σας π.χ. βάζοντας τα κατάλληλα χαλιά και ριχτάρια. Επίσης αρχίστε από τώρα να σκέφτεστε πώς θέλετε να διακοσμήσετε και να στολίσετε το σπίτι σας για τις γιορτές και γιατί όχι, περάστε στην πράξη. Ήδη πολλά μαγαζιά αλλά και σπίτια είναι στολισμένα και οι περισσότερες έρευνες λένε ότι όσο πιο νωρίς στολίζουμε για τις γιορτές βελτιώνεται περισσότερο η διάθεσή μας και σίγουρα μπαίνουμε καλύτερα στο κλίμα των γιορτών.
Ανανεώστε τον εαυτό σας
Μπείτε σε πιο εορταστική διάθεση φροντίζοντας τον εαυτό σας: Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας και ψωνίστε ρούχα για τις γιορτινές ημέρες, κλείστε ραντεβού με το κομμωτήριο και τον αισθητικό σας, κάντε διατροφή και γυμναστική για να χάσετε κάποια παραπανίσια κιλά που ίσως έχετε και να μπορείτε να απολαύσετε τα γιορτινά γεύματα χωρίς πολλές ενοχές. Έτσι αυτές οι γιορτές θα σας βρουν όμορφους και ανανεωμένους.
Σκεφτείτε με ποιον/ποιους θα θέλατε να περάσετε αυτές τις μέρες
Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό. Οι γιορτινές ημέρες είναι πάνω από όλα μέρες Αγάπης. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε με αυτούς που είναι πιο σημαντικοί για εμάς και να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη και όμορφες στιγμές μαζί τους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ