Είστε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς;

Ως ανθρώπινα όντα, είμαστε όλοι διαφορετικοί. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι προτιμούν να είναι μόνοι τους ή με μια μικρότερη ομάδα ανθρώπων. Δεν είναι ότι οι εσωστρεφείς είναι μισανθρωποί. Τους αρέσει να βρίσκονται με άλλους γενικά, αλλά όταν έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση και ευαισθησία, μπορεί να είναι δύσκολο να βρίσκονται συνεχώς με άλλους ανθρώπους. 
Η διαφορά μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών
Μερικοί άνθρωποι που κερδίζουν ενέργεια με το να είναι γύρω από άλλους, ονομάζονται εξωστρεφείς. Οι εσωστρεφείς αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι μόνοι τους, αν και αυτό δεν είναι κάτι απόλυτο. Οι εσωστρεφείς τείνουν να απορροφούν την ενέργεια των ανθρώπων γύρω τους. Μπορούν εύκολα να κουραστούν από αυτό και στη συνέχεια πρέπει να χρειαστεί να μείνουν μόνοι τους για να ανασυγκροτηθούν και να αισθανθούν καλύτερα. Εσωστρεφής ή εξωστρεφής, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τον εαυτό σας πρώτα και να μάθετε κάθε πότε πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από το να είστε μαζί με άλλους ανθρώπους.
Οι εσωστρεφείς άνθρωποι που βρίσκονται σε ένα πάρτι με πολλούς ανθρώπους μπορεί να νιώθουν εξουθενωμένοι. Θα νιώσουν συναισθηματικά καλύτερα στο σπίτι ή σε ένα καφέ μιλώντας σε έναν στενό φίλο. Το να είναι κάποιος εσωστρεφής μπορεί να είναι δύσκολο σε σημαντικές κοινωνικές περιστάσεις αντίθετα με τους εξωστρεφείς που νιώθουν άνετα και χαλαρά να είναι γύρω από μεγάλες ομάδες ανθρώπων.
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να φαίνονται εξωστρεφείς, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι εσωστρεφείς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν πιστεύουμε ότι κάποιος είναι δυναμικός και κοινωνικός, αλλά στην πραγματικότητα εκείνος προτιμάει να μείνει μόνος του στο τέλος της ημέρας.
Ποιο είναι το όφελος του να μάθουμε τον τύπο της προσωπικότητάς μας;
Η συναισθηματική κατανόηση στον εαυτό μας, μας βοηθά να ωριμάσουμε. Είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε σταθερές σχέσεις , να καταλάβουμε τι μας προκαλεί συναισθηματικά, να ρυθμίζουμε το συναίσθημά μας και να θέτουμε υγιή όρια. Όταν γνωρίζουμε πώς να συνδεόμαστε με τους άλλους, είμαστε σε θέση με καλύτερο τρόπο να αποφασίζουμε τι είδους ζωή μας ταιριάζει καλύτερα. Για παράδειγμα, ένας εσωστρεφής μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο να δουλεύει σε ένα γραφείο, ενώ ένας εξωστρεφής μπορεί να μην επιθυμεί να εργάζεται σε κάποια δουλειά στην οποία δεν υπάρχει αρκετή επαφή με κόσμο, γιατί νιώθει καλύτερα όταν είναι μαζί με άλλους ανθρώπους. 
Λοιπόν, νομίζετε ότι είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Ώρα να μάθετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ