10 συμβουλές για να νιώσετε πιο όμορφα αυτές τις γιορτές


1. Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας και τις βαθύτερες επιθυμίες σας
Αυτές τις γιορτές φτιάξτε μια λίστα με 10 ευχές και γράψτε τι θα επιθυμούσατε, τις προσδοκίες σας για το νέο έτος και τις πιο κρυφές επιθυμίες σας.

2. Κάντε εκπλήξεις
Πηγαίνετε να δείτε φίλους που μένουν μακριά, ή επισκεφτείτε το πατρικό σας, και μείνετε με τους δικούς σας για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και εσείς θα αλλάξετε περιβάλλον, θα νιώσετε ξανά σαν παιδιά και εκείνοι θα χαρούν ιδιαιτέρως με την πρωτοβουλία σας.
3. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας
Κατασκευάστε τα δώρα που θα κάνετε στους οικείους σας με τα χέρια σας, με ιδέες που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Δημιουργήστε τα δικά σας σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες και μοιράστε και από αυτά στους φίλους σας. Η αξία του χειροποίητου είναι ανεκτίμητη και η ικανοποίηση που θα νιώσετε δημιουργώντας και χαρίζοντας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

4. Βοηθήστε εμπράκτως
Φέτος δοκιμάστε να βοηθήσετε με πιο χειροπιαστό τρόπο. Βρείτε μια οργάνωση ή ένα σύλλογο με του οποίου τις ιδέες και τη δράση συμφωνείτε και ζητήστε από τους αρμόδιους να σας βοηθήσουν να δείξετε τη στήριξή σας εμπράκτως με τη συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Η κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για αυτούς τους οργανισμούς και μπορεί τα χρήματα να είναι πάντα ευπρόσδεκτα, αλλά η ανθρώπινη επαφή είναι πάντα καλύτερη και μοναδική εμπειρία για εσάς.

5. Βάλτε τα καλά σας
Κάθε χρόνο θέλετε να το κάνετε και κάθε χρόνο το μετανιώνετε που τελικά δεν το κάνατε. Αν υπάρχει άλλωστε μια ευκαιρία να φορέσετε τις ψηλές σας γόβες, το κατακόκκινο κραγιόν, τα διαμαντένια σκουλαρίκια της γιαγιάς σας, το βελούδινο φόρεμά σας (οι κοπέλες) και το καλό σας κουστούμι, τη μεταξωτή γραβάτα και τα σκαλιστά μανικετόκουμπά σας (οι άντρες), αυτή είναι το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ακόμα και αν όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι αναλόγως ντυμένοι, εσείς τολμήστε να κάνετε τη διαφορά, απλά γιατί σας αρέσει έτσι ο εαυτός σας.
6. Ελάτε κοντά στη φύση
Κάντε μια εξόρμηση στη φύση για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να χαλαρώσετε. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε κλαδιά, κουκουνάρια, βελανίδια και να τα χρησιμοποιήσετε στο στολισμό του σπιτιού. Το σπίτι θα γεμίσει χρώματα και αρώματα από τη φύση!
7. Ακούστε μουσική
Πλημμυρίζουμε το σπίτι με μουσική που μας αρέσει ή με Χριστουγεννιάτικη μουσική. Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια, φτιάχνουμε playlist στον υπολογιστή και ακούμε μουσική συχνά, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.
8. Καθαρίστε, ανανεώστε, διακοσμήστε και στολίστε το σπίτι σας
Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να κάνετε αυτά που δεν προλαβαίνετε όλη την υπόλοιπη χρονιά. Και αγχολυτική εργασία είναι και θετική ενέργεια φέρνει στον χώρο σας και το σπίτι σας θα λαμποκοπάει και θα είναι όμορφο και γιορτινό.
9. Ξεκουραστείτε
Σαν να μην φτάνει όλη η κούραση του έτους, οι πιο πολλοί ξεκινούν έναν εορταστικό «μαραθώνιο» τα Χριστούγεννα επισκέψεων, τραπεζωμάτων, εκδηλώσεων, και πάρτι που στο τέλος περιμένουν πως και πως να περάσουν οι γιορτές για να ξεκουραστούν. Αν αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι, ίσως θα είναι καλύτερα να δείτε τις γιορτές σαν ευκαιρία για χαλάρωση, ύπνο και ξεκούραση. Έτσι, θα βγείτε από όλη αυτή την διαδικασία πιο φρέσκος και υγιής.
10. Περάστε χρόνο με τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς.
Το νόημα των Χριστουγέννων δεν  έχει να κάνει με  ξέφρενο καταναλωτισμό και  ξενύχτια αλλά κυρίως με την ανταλλαγή αγάπης και χαράς. Γενικά βρείτε τρόπους για να έρθετε πιο κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα, στα πρόσωπα που είναι σημαντικά για εσάς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους γενικότερα.
Πιστέψτε στη μαγεία των Χριστουγέννων. Δώστε και πάρτε ευχές, αφήστε πίσω τα άσχημα και τις δυσκολίες της ζωής και των καιρών μας και αδράξτε την ευκαιρία για χαρά και αγάπη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ