Περιέργεια: Ο μεγάλος σωτήρας ζωής

Σας τραβά πίσω στη ροή της ζωής
Κατά τη διάρκεια της ζωής μας μπορεί να υπάρξουν κάποιες περίοδοι κατά τις οποίες μπορεί να αισθανόμαστε λύπη, απογοήτευση, έλλειψη ενδιαφέροντος και ενθουσιασμού και ότι χάνουμε συχνά το ενδιαφέρον για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους φίλους και τους συναδέλφους μας, τον κόσμο μας, και τα μικρά πράγματα γύρω μας. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως τότε δεν βρίσκουμε τίποτα που να μας κρατάει, να περιμένουμε και να μας αποσπάσει από τις δυσκολίες της ζωής. Ο τεχνικός όρος για την απώλεια ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης - ονομάζεται ανηδονία. Η πρόκληση για όλους μας είναι: Πώς μπορούμε σε εκείνες τις περιόδους να κρατήσουμε το ενδιαφέρον μας για τη ζωή; Ένας τρόπος είναι να έχουμε περιέργεια! Αυτό σημαίνει ότι έχουμε την ένθερμη επιθυμία να μάθουμε για οτιδήποτε υπάρχει ή συμβαίνει γύρω μας. Περιέργεια για τη ζωή, τους ανθρώπους που συναντάμε στη ζωή μας και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν, τον κόσμο γύρω μας και το πώς λειτουργεί, τα καθημερινά αντικείμενα και γεγονότα, δραστηριότητες, χόμπι, πράγματα που μπορεί να μας ενδιαφέρουν ή να μας ενοχλούν και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κατ 'επιλογή.
Η περιέργεια είναι κάτι πολύ σημαντικό! Μας πηγαίνει σε μέρη που δεν είχαμε πάει ποτέ, μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε με τρόπους που ποτέ δεν έχουμε δοκιμάσει, διευρύνει τις εμπειρίες μας και εμπλουτίζει τη ζωή μας ενώ παράλληλα διευρύνει την οπτική που έχουμε για τη ζωή, τους ανθρώπους και τα πράγματα. Η περιέργεια μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας όταν αισθανόμαστε ανήμποροι, χαμένοι ή λυπημένοι. Λειτουργεί σαν ένα μεγάλο στέλεχος διατήρησης της ζωής, τραβώντας σας πίσω στη ροή της ζωής. Και δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να το κάνετε. 
Η αίσθηση της περιέργειας σας κάνει να σκεφτείτε τα πράγματα με νέους τρόπους, όπως:
Αναρωτιέμαι…
Πως λειτουργεί αυτό?
Κι αν…
Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ...
Μπορώ να κάνω…
Ποιο είναι το ανώτατο όριο μου, η καλύτερη προσπάθειά μου ...
Ναι, η περιέργεια απαιτεί κάποια προσπάθεια σκέψης. Μερικές φορές αυτή η προσπάθεια είναι μεγαλύτερη από αυτή που αισθανόμαστε ότι μπορούμε να καταβάλλουμε όταν νιώθουμε λυπημένοι, απογοητευμένοι και αδύναμοι. Γιατί όμως να μην προσπαθήσουμε να το δοκιμάσουμε, λίγο κάθε φορά, και να δούμε τι θα συμβεί;
Έτσι, λοιπόν, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει, αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο και τολμήστε να εξερευνήσετε. Κάντε ερωτήσεις. Ζυγίστε με το νου. Δείτε πώς τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους. Όταν κρατάτε τον εαυτό σας σε εγρήγορση και εξερευνείτε τον κόσμο γύρω σας (ή και μέσα σας), του δίνετε ταυτόχρονα το δώρο της ατελείωτης δυνατότητας. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να σας αποκαλυφθεί κάθε στιγμή, τι μπορεί να ανακαλύψετε. Έτσι επιστρέφετε και πάλι στη ζωή και σε αυτά που έχει να σας προσφέρει. Και σίγουρα όταν αφήνετε την περιέργεια να σας προσφέρει αυτές τις δυνατότητες είναι εγγυημένο ότι δεν θα βαρεθείτε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ