ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Για πολλούς ανθρώπους είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Μέρες γιορτινές, που χαλαρώνουμε γιορτάζουμε και βλέπουμε δικά μας και αγαπημένα πρόσωπα, με τα οποία συνήθως βρισκόμαστε μαζί στα γιορτινά γεύματα και με τα οποία υπάρχει και έθιμο να ανταλλάσσουμε δώρα.
Πέρα όμως από τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα που υπάρχουν αυτές τις μέρες, ο ελεύθερος χρόνος που υπάρχει λόγω των αργιών και των διακοπών και το γιορτινό κλίμα που επικρατεί, μας βοηθάει να βγούμε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να κάνουμε πράγματα που θα μας δώσουν μια πιο ευχάριστη, χρήσιμη και ανανεωτική νότα στη ζωή μας, ειδικά αν έχουμε κουραστεί από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας. Ορίστε μερικές ιδέες:
·         Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Εκτός από τα δώρα που θέλετε να κάνετε στους δικούς σας ανθρώπους, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να δωρίσετε και στον εαυτό σας κάτι που θέλετε πολύ. Πάρτε αυτά τα παπούτσια που βλέπατε καιρό στη βιτρίνα και σας άρεσαν, οργανώστε εκείνο το ταξίδι που πάντα θέλατε να πάτε, γραφτείτε στα μαθήματα τάνγκο που πάντα θέλατε να κάνετε, κάντε τη θεραπεία προσώπου που θέλετε καιρό τώρα να κάνετε. Ακόμα κι αν δε σας περισσεύουν τα χρήματα, σκεφτείτε ότι έστω μία φορά το χρόνο αξίζει να κάνετε ένα δωράκι στον εαυτό σας.
·         Βρεθείτε με φίλους και συγγενείς που έχετε καιρό να δείτε. Όλο λέτε «να τα πούμε κι από κοντά», «να πιούμε κανένα καφέ», αλλά οι ρυθμοί της ζωής και οι καθημερινές υποχρεώσεις σας έχουν απομακρύνει. Ευκαιρία αυτές τις γιορτές που θα έχετε λίγο περισσότερο προσωπικό χρόνο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και για ανθρώπους που θέλετε και έχετε πολύ καιρό να δείτε.
·         Πηγαίνετε κάπου που δεν έχετε ξαναπάει. Οι αργίες των γιορτών προσφέρονται για να πάτε περισσότερες βόλτες και ίσως πιο μακρινές από αυτές που συνηθίζετε ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο. Ίσως θέλετε εδώ και καιρό να πάτε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί, ένα μουσείο, ένα πάρκο, γενικά ένα μέρος μέσα ή έξω από την πόλη. Οργανώστε το λοιπόν δυναμικά για αυτές τις γιορτές!
·         Ασχοληθείτε με την καλλιέργειά σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις γιορτινές ημέρες κάνοντας διάφορα πολιτιστικά, όπως το να πάτε σε κάποια συναυλία, θεατρική παράσταση, να δείτε κάποια ταινία στο σινεμά, ή αν προλαβαίνετε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο.
·         Ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει ή κάτι που κάνατε στο παρελθόν και πλέον έχετε αφήσει ή δεν προλαβαίνετε πλέον να ασχοληθείτε. Αν π.χ. παλιά παίζατε πιάνο, χορεύατε λάτιν ή ζωγραφίζατε, ευκαιρία τώρα στις γιορτές να ξαναθυμηθείτε την παλιά αγαπημένη σας ασχολία. Επίσης θα μπορούσε να είναι μία ευκαιρία να αρχίσετε να ασχολείστε με κάτι καινούριο, όπως π.χ. ένα καινούριο άθλημα ή χόμπι. Καινούρια χρονιά έρχεται, ευκαιρία για νέα ξεκινήματα!

·         Γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Το κλίμα των Χριστουγέννων βοηθάει και μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον «καλό» μας εαυτό και να κάνουμε περισσότερες πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης. Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας και αφουγκραστείτε ποιος θα μπορούσε να έχει την ανάγκη σας αυτές τις γιορτές και με ποιόν τρόπο. Προσπαθήστε να είστε πιο ανεκτικοί, πιο ευγενικοί και να έχετε περισσότερη κατανόηση και ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους γύρω σας. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Αγάπης και αυτό πρέπει να αποδείξετε και στον εαυτό σας και στους άλλους.
·         Πάρτε αποφάσεις. Το τέλος μιας χρονιάς και η αρχή μίας άλλης είναι ευκαιρία συνήθως για ξεκαθαρίσματα και αποφάσεις. Σκεφτείτε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας, πριν έρθουν να σας επισκεφτούν τα αντίστοιχα Φαντάσματα από το γνωστό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς και πάρτε αποφάσεις για το τι θέλετε από τη ζωή σας (και τι δε θέλετε) και φυσικά κάντε και τις απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

·         Ελάτε πιο κοντά με τους δικούς σας ανθρώπους. Όπως είπαμε και παραπάνω τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Αγάπης και ως τέτοια πρέπει να τη γιορτάσετε. Δείξτε στους αγαπημένους σας ανθρώπους τα συναισθήματά σας, όχι μόνο με λόγια ή με δωράκια. Αφιερώστε τους το ενδιαφέρον σας, την προσοχή σας, το χρόνο σας, την στήριξη και τη βοήθειά σας. Δείξτε με ουσιαστικό τρόπο την αγάπη και τη σημασία που έχουν στη ζωή σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ