ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ!!


Τον τελευταίο καιρό έχω βρει έναν τρόπο να ασκούμαι και παράλληλα να ξεδίνει την περισσή του ενέργεια το μικρό ζωηρό Τζακ Ράσελ σκυλάκι μας, ο Τζόκερ. Η γεμάτη καθημερινότητά μου δυστυχώς με εμποδίζει να γυμνάζομαι τακτικά. Επίσης ο Τζόκερ είναι ένα σκυλάκι με μεγάλη ενέργεια, το οποίο πρέπει να βγαίνει συχνά βόλτες και να ασκείται αρκετά για να ξεδώσει αυτή την ενέργεια. Έτσι βρήκα ένα τρόπο να συνδυάσω αυτές τις δύο ανάγκες: περίπου για μισή ώρα το πρωί όταν ξυπνάω πηγαίνουμε με τον Τζόκερ για τρέξιμο. Με μεγάλη μου έκπληξη, κάποια στιγμή μετά από λίγο καιρό είδα κι άλλους ανθρώπους να τρέχουν με το σκυλάκι τους, κάτι που δεν το είχα ξαναδεί στην περιοχή. Έτσι, υπέθεσα ότι μάλλον η ιδέα μου είχε φανεί χρήσιμη και είχε αποτελέσει έμπνευση και για άλλους ανθρώπους, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.
Είναι ωραίο να εμπνέεις τους γύρω σου έστω κι αν αυτή η έμπνευση αφορά κάτι μικρό ή έστω κι αν εμπνέεις ακόμα και έναν άνθρωπο. Η έμπνευση είναι η ξαφνική σύλληψη μίας συνήθως πρωτότυπης ιδέας από κάποιον που τον ωθεί σε μία δημιουργική ενέργεια. Συνήθως συνδέεται με την καλλιτεχνική  και την πνευματική δημιουργία και ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως για τομείς όπως η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο και γενικά οι καλές τέχνες, η λογοτεχνία και η ποίηση. Η δημιουργικότητα και η φαντασία όμως είναι κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όλες τις εκφάνσεις και τους τομείς της ζωής μας. Εξάλλου το να ζούμε καλά είναι τέχνη!
Η έμπνευση μπορεί επίσης να περάσει κι από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο ή σε άλλους και αυτό έχει πολλές θετικές συνέπειες γιατί ευνοεί την δημιουργικότητα μεταξύ των ανθρώπων, την πρωτοτυπία (κάνουν κάτι διαφορετικό από τον περισσότερο κόσμο), την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση τους, την εξωστρέφεια και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και γενικά την πνευματική ανάπτυξη και την κρίση.
Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και φανείτε δημιουργικοί για να βρείτε πρωτότυπες ιδέες που θα βελτιώσουν τη ζωή και την αυτοεκτίμησή σας, θα δώσουν λύσεις σε δικά σας προβλήματα και προβληματισμούς, αλλά και για να δώσετε το παράδειγμα και να εμπνέυσετε και άλλους ανθρώπους! Γιατί έτσι δεν βελτιώνετε μόνο τη δική σας ζωή και αυτή των άλλων ανθρώπων αλλά συμβάλλετε ταυτόχρονα και στη βελτίωση της κοινωνίας όπου ζείτε!
 Ορίστε μερικοί τρόποι:
  • Στη μαγειρική: Μήπως βαρεθήκατε να τρώτε συνέχεια τα ίδια φαγητά; Συνδυάστε γεύσεις, τρόφιμα και φαγητά, κάντε δικές σας συνταγές, δοκιμάστε φαγητά όχι συνηθισμένα, τολμήστε ακόμα και συνδυασμούς που σας φαίνονται περίεργοι. Μπορεί να βγει από όλο αυτό κάτι όχι απλά γευστικό αλλά ακόμα και καλλιτεχνικό.
  • Στο ντύσιμο και τα αξεσουάρ: Βαρεθήκατε να φοράτε τα ίδια ρούχα, τους ίδιους συνδυασμούς και τα ίδια αξεσουάρ; Ανανεώστε το στυλ σας! Δε χρειάζονται χρήματα, χρειάζεται φαντασία και δημιουργικότητα. Κάντε διαφορετικούς συνδυασμούς που δεν είχατε τολμήσει στο παρελθόν, διαμορφώστε τα ρούχα, τα παπούτσια σας με δημιουργικό τρόπο (π.χ. βάψτε, κόψτε/ ράψετε τα ρούχα σας, βάλτε τους χάντρες, κουμπιά ή ο, τι άλλο σκεφτείτε), τολμήστε να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ ή χρώματα που δε χρησιμοποιούσατε παλιότερα. Δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό στυλ.
  • Στο σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο σας: Ισχύει το ίδιο όπως και παραπάνω. Βάλτε τη δική σας προσωπική πινελιά, διαμορφώστε τον ανάλογα με το δικό σας στυλ και γούστο. Τολμήστε πρωτότυπες ιδέες και υποστηρίξτε τις.
  • Βρείτε νέες χρήσεις των καθημερινών ή μη πραγμάτων. Θα εκπλαγείτε αν σκεφτείτε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράγματα όπως ένα κουτάλι, μία καρφίτσα, ένα λαστιχάκι, ένα κερί, τρόφιμα όπως το λεμόνι, το ξίδι και η σόδα και άλλα πολλά. Φαντασία να έχετε και δημιουργική σκέψη!
  • Στην δουλειά και τις δραστηριότητές σας: Κάντε αυτό που κάνατε.. διαφορετικά! Ακόμα και τις πιο βαρετές δουλειές, αν έχετε φαντασία και δημιουργικότητα μπορείτε να τις κάνετε με το δικό σας προσωπικό τρόπο, αρκεί βέβαια να το επιτρέπουν οι κανόνες της δουλειάς και ο εργοδότης σας. Γίνετε τολμηροί, πάρτε ρίσκα, φέρτε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες στη δουλειά σας, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και κάντε την πιο δημιουργική. 
  • Στον τρόπο που συμπεριφέρεστε. Αν μέχρι τώρα οι κινήσεις και οι συμπεριφορά σας ήταν προβλέψιμη, αποφασίστε να αλλάξετε. Κάντε κάτι διαφορετικό από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά και το χαρακτήρα σας, αλλάξτε το πρόγραμμά σας, ξαφνιάστε τους γύρω και τον εαυτό σας. Για παράδειγμα κάντε πράγματα που πάντα θέλατε αλλά δεν τολμούσατε ως τώρα. Όλα αυτά βέβαια με καλή κριτική σκέψη χωρίς τον κίνδυνο να βλάψετε κάποιον άλλο άνθρωπο ή τον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Στη διαχείριση των προβλημάτων: προβλήματα εργασίας, σχέσεων, οικονομικά κ.α. Προσπαθήστε να βρείτε δημιουργικούς τρόπους και στρατηγικές οργάνωσης και επίλυσής τους. Σκεφτείτε "out of the box", χωρίς περιορισμούς και πέρα από τις συμβατές λύσεις και ίσως το αποτέλεσμα σας εκπλήξει!
  • Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και σκεφτείτε πρωτότυπους τρόπους για να επιτύχετε κάτι που θέλετε πολύ. Ίσως η φαντασία και η δημιουργικότητα σας οδηγήσει εκεί που δε μπόρεσε η λογική και η συμβατικότητα!
  • Μοιραστείτε τις σκέψεις, τις ιδέες σας και την έμπνευσή σας με άλλους ανθρώπους με δημιουργικό τρόπο: γράψτε τις, ζωγραφίστε τις, φωτογραφίστε τις, φτιάξτε πράγματα για να τα δουν κι άλλοι. Τρόποι πλέον υπάρχουν πολλοί: η φυσική επικοινωνία, η διάδοση από στόμα σε στόμα, τα μέσα ενημέρωσης, το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το τηλέφωνο κ.λ.π.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ